Sutera Bidadari Dari Sudut Gambaran Visual Penulis

Menanti penuh debar, mari saksikan sebuah video promo dari gambaran visual penulis sendiri iaitu Tuan Ramlee Awang Murshid. Semoga anda semakin teruja. Nantikan penhujung April ini.

Share:

19 Ulasan

  1. ...can't breath all the way watching this video...this must be something promising....can't wait for it..

    BalasPadam
  2. hahhh??? wat movie ker???

    last april??? hahh??

    =0 ( tekejut)

    BalasPadam
  3. Nur Zuhaila...ni promo untuk novel terbaru sambungan Cinta Sufi..

    Apapun, harap satu hari nanti karya agung RAM ni akan diangkat menjadi filem...

    Tahniah Abg RAM!

    BalasPadam
  4. kalau satu hari nanti ram nak filemkan kisah laksamana Sunan, harap sangat kru studios yang buat. confirm gempak macam merong! :DD

    BalasPadam
  5. Kalau lah Mikhail atau Hatiku Di Harajuku di angkat menjadi filem. Mesti best :D

    BalasPadam
  6. can't wait to buy this novel . :)

    BalasPadam
  7. zeck>alar,,haryani ader x lam cter n???T__T
    really cant wait!!!

    BalasPadam
  8. excited........
    x sabar da ni..huhu

    BalasPadam
  9. ainatul mardhiah1/4/11 3:20 PG

    Wahh!!! xsabar nak beli..tp xbole sbb sye duk kt egypt..like karya RAM very much...

    BalasPadam
  10. Tanpa Nama1/4/11 6:02 PG

    kalau karya Ramlee dijadikan movie, thats mean sejarah besar dalam perindustrian perfileman malaysia. Stories that can beat hollywood movies.

    BalasPadam
  11. Lepas tengok video tu, lagi la rasa teruja dan tak sabar. Bayangkan la novel ni jadi movie...gempak!

    Syabas dan tahniah RAM! ;D

    BalasPadam
  12. Nampaknya Tuah Pengembara tak sabar nak tunggu novel ni di pasaran...

    Taniah Tuah ucapkan....dalam perkiraan hamba...Bang Ramlee dah memang setanding dengan penulis luar negara seperti James petterson and Jo NEsbo....

    Taniah lah bang...harap hasilkan lagi genre sperti ni...sambil mempromosikan karya tempatan ke arah yang lebih tinggi lagi...

    BalasPadam
  13. teruja!!

    lagi teruja kalau cerita epik ni betol2 jadi filem..

    tak sabar nak tnggu akhir april ni =)

    BalasPadam
  14. Salam..Abg RAM, Woww! Masya'Allah..teruja sgt nak baca novel Sutera Bidadari ni.. Kalau dpt difilemkan, pasti lagi menarik! Thanks and keep it up!..:-)

    BalasPadam
  15. cuba baca ni

    http://vividgreenapple.blogspot.com/2011/03/laksmana-sunan-vs-merong-mahawangsa.html

    harapan tinggi menggunung agar kisah sunan dijadikan filem =)

    BalasPadam
  16. diharap.. story nie dpt diangakt mnjdi s2 movie.. pasti rmai yg nk tgk.. :)

    BalasPadam
  17. Tanpa Nama2/5/11 8:55 PTG

    aq setuju!aq setuju!aq setuju!Tp syiape pelakon yg leh jd Sunan a.k.a.Saifuddin?I think...T_T(I can't think!)

    BalasPadam
  18. @ greenapple

    sy rasa tak perlulah laksamana sunan dibuat movienya kerana akn mencemarkan kesucian kisah ini sendiri dgn maksiat2 yg biasa pelakon buat..hmmm

    BalasPadam
  19. Siapa la pengarah yg blh terbitkan filem dari karya RAM ni dan siapa pulak yg sesuai melakonkan watak Laksamana Sunan yg digambarkan wataknya adalah seorang yg warak dan berilmu tinggi?

    BalasPadam

Sila tinggalkan komen anda di sini.

Blog Widget by LinkWithin