Teknologi tidak patahkan semangat – Petikan Berita Harian 13/12/2010

WALAUPUN dihimpit dengan kecanggihan teknologi yang memperlihatkan ramai pembaca beralih kepada bahan bacaan dalam talian, namun perkara itu tidak mematahkan semangat syarikat penerbitan buku di negara ini untuk terus menerbitkan novel.

Pelbagai genre novel dan buku terus dikeluarkan sebagai inisiatif dan pilihan bagi mengajak masyarakat untuk terus meningkatkan ilmu melalui pembacaan dengan harga jualan buku yang berpatutan serta disokong oleh garapan hebat oleh penulis berbakat.

Novel Rayyan Fantasi karya ke-20 penulis thriller nombor satu tanah air, Ramlee Awang Murshid, satu daripada bukti permintaan masyarakat ke atas novel tempatan masih berada di tangga teratas, ekoran jalan cerita yang unik dan penuh persoalan.

Ramlee yang berpengalaman luas dalam bidang media berjaya melahirkan rahsia dalam lingkaran mencabar, seram dan misteri dalam Rayyan Fantasi serta turut memaparkan genre berbeza berbanding karyanya sebelum ini.

“Walaupun novel ini termasuk dalam kategori thriller, namun saya turut mengetengahkan pelbagai genre berbeza yang dirangkumkan ke dalam setiap novel. Rayyan Fantasi umpamanya ialah novel thriller yang dimasukkan dengan unsur fantasi.

“Saya sentiasa mengingatkan diri bahawa pembaca adalah pelanggan saya dan persoalan dalam novel dikembangkan mengikut genre sepatutnya bagi memastikan karya yang ditangani bermutu,” katanya ketika ditemui Sastera selepas majlis pelancaran buku itu di Ruang Legar, Pesta Buku MPH di Alamanda, Putrajaya, baru-baru ini.

Pelancaran Rayyan Fantasi disempurnakan Pengurus Kanan Operasi MPH Bookstores Sdn Bhd, Zaffri Hassan, turut dihadiri Pengurus Kanan Jualan dan Pemasaran Grup Buku Karangkraf, RJ Shahafaizal Khairudin serta ahli Kelab Peminat Ramlee Awang Mursyid (RAM).

Rayyan Fantasi mengisahkan susur galur Aiddin yang sengaja dirahsiakan oleh ayahnya, Ibrahim dan kehidupan penuh bahagia anak muda yang disahkan menghidap barah otak peringkat empat, berkesudahan dengan tragedi.

Novel itu dilihat mampu memberi kesan mendalam kepada pembaca melalui fantasi bersifat realiti terbitan Alaf 21 Sdn Bhd setebal 512 halaman berharga RM19.90 senaskhah boleh dibeli di rangkaian kedai buku terbabit di seluruh negara

Share:

0 Ulasan

Sila tinggalkan komen anda di sini.

Blog Widget by LinkWithin