Jangan lupa, undi lagi!

RAMians sekalian, dapatkan borang undian Anugerah Pilihan Pembaca 2010 Popular – Berita Harian dalam akhbar Berita Harian hari ini. Seperti tertulis dalam artikel Berita Harian hari ini kita masih mempunyai 15 hari untuk membuat undian seberapa banyak yang mampu. Mari sama-sama jadikan Mikhail pilihan No.1 Novel Fiksyen di Malaysia.

Selain melalui akhbar, borang undian juga boleh didapati di kedai-kedai buku Popular seluruh negara dan juga dengan memuat turun borang dalam format PDF di laman sesawang Popular di www.popular.com.my

Undi & Menang

Dengan mengundi juga anda berpeluang memengani baucar dari kedai buku Popular bernilai RM50 dan kad keahlian percuma selama setahun. Juga sepanjang bulan Julai ini anda, kepada belum mendapatkan novel Mikhail boleh dapatkan dengan harga diskaun sebanyak 20% di seluruh rangkaian kedai buku Popular.

Berikut adalah petikan artikel dari ruangan sastera hari ini dalam akhbar Berita Harian.

Jangan lupa, undi lagi
Oleh Nurul Farina Nazlan
2010/07/16

Lima belas hari lagi peluang pembaca pilih dan menang

NOVEL paling popular dalam senarai 10 novel terlaris di pasaran tahun lalu, bakal ditentukan oleh pembaca yang mengundi pada Anugerah Pilihan Pembaca Popular - Berita Harian 2010 Kategori Fiksyen dengan mengirimkan borang penyertaan sebelum 30 Julai ini.

Anugerah anjuran Popular Book Co (M) Sdn Bhd (Popular) dengan kerjasama Berita Harian, memberi peluang kepada pembaca untuk memilih pengarang pilihan yang akan diumumkan pada BookFest @ Malaysia yang dijadualkan berlangsung pada 4 hingga 12 September ini.

Antara novel tersenarai ialah Yang Sebenarnya karya Aisya Sofea yang menyingkap konflik cinta Eddie yang membawa diri ke London selepas cinta ditolak sepupunya, Nazirah, tetapi luka cinta itu seakan sembuh lewat semangat adiknya, Nadhiya yang mengirimkan e-mel, sekali gus memutikkan kasih tanpa disedari mereka.

Mikhail karya Ramlee Awang Murshid pula menampilkan kisah yang bergerak atas agenda yang dipengaruhi wang bertunjangkan kuasa sehingga dijadikan sandaran sebagai simbol kejahatan dan ditonjolkan melalui watak Mikhail yang diperalatkan dalam misi pembunuhan.

Novel itu bakal berentap dengan Sungguh Aku Cinta karya Anis Ayuni yang membawa pembaca menelusuri luka Maira selepas dikecewakan teman lelakinya, Azhan yang ingin menikahi gadis lain, selain diuji apabila Fajar yang baru hadir dalam kehidupannya terpaksa membuat pilihan antara kekasih dan ibu.

Turut tersenarai ialah Ilham Hati karya Damya Hanna, menampilkan pencarian kebenaran di sebalik kekeliruan Rian yang mengalami gangguan memori akibat nahas jalan raya hingga tidak mengenali suaminya, Hanif, tetapi wanita itu tekad mencungkil jawapan mengapa suaminya berdendam atas apa yang pernah berlaku sebelum perkahwinan mereka.

Novel lain yang turut dicalonkan ialah Cinta Kau dan Aku karya Siti Rosmizah yang memaparkan kisah gadis tomboi, Farisya yang dicintai majikannya, Farish Hakimi, tetapi tidak berbalas meskipun pelbagai cara dilakukan untuk menawan hati pemandunya yang comel itu.

Baju Pengantin Mak Andam karya Areila Sahimi pula, membawa pembaca melayari kisah lucu di sebalik pertentangan empat mata antara Aleeya dan Zain pada majlis perkahwinan apabila gadis itu menggantikan majikannya sebagai mak andam sehingga melahirkan persahabatan yang unik.

Karya yang turut berentap ialah Biarlah YM Berbicara oleh Hanni Ramsul yang menampilkan kisah Diya suka melayari pesanan segera, Yahoo Messenger, tetapi pada masa sama keliru membuat pilihan antara tiga calon, iaitu kenalan, Kamal; majikan, Firdauz dan teman maya, Charming.

Matahari karya Aina Emir pula, mengisahkan perjalanan hidup gadis nakal, Syakirah yang sering menghabiskan masa dengan dunia fantasinya sehingga menjadi ‘pakar mengurat’ dalam alam maya, tetapi akhirnya menyedari bahawa cinta sebenarnya adalah milik temannya, Khair.

Bila Dah Suka garapan Mimie Afinie membawa pembaca menyelami hati gadis genit, Nurul Huda yang membawa diri ke utara tanah air kerana kecewa dengan berita perkahwinan insan dicintai, tetapi tanpa peristiwa di luar dugaannya berjaya mengubah perjalanan hidupnya ketika di sana.

Selain itu, Selamat Pengantin Baru Isteriku karya Nass Alina Noah menyingkap kisah pertemuan tidak terduga dan kecoh hingga memutikkan cinta antara Addam dan Qisti yang akhirnya menyebabkan mereka sanggup kahwin lari di sempadan Thailand tanpa menyedari ada rahsia besar dalam hidup mereka.

Pembaca Sastera terutama kepada penggemar ruangan Dunia Buku, jangan lupa mendapatkan naskhah Berita Harian bagi mendapatkan borang asal penyertaan untuk menghantar sebanyak undian kepada pengarang pilihan anda.

Share:

0 Ulasan

Sila tinggalkan komen anda di sini.

Blog Widget by LinkWithin