Lagu berdasarkan Novel Bagaikan Puteri

Info ini saya terima dari Ratu Sulaman (Facebook) yang akan turun dari Singapura sabtu ini untuk program Lepak Santai RAMFC.

Kumpulan Revalina dari Singapura telah merakamkan lagu bertajuk 'novela cinta'. Lagu ini dicipta oleh anggota kumpulan ini iaitu Ross berdasarkan novel Bagaikan Puteri. Ini dikuatkan dengan bait-bait lirik lagu ini. Marilah sama-sama kita hayati lirik lagu ini. Menurut Ross lagi, lagu ini masih dalam peringkat awal di mana mereka akan menyusun lagu ini lebih baik. Sekarang, apa kata anda semua yang mendengarnya pula? 









NOVELA CINTA - ROSS


Sehitam awan disana
Bermurung kerna cinta
rasa jasad melentur, ketika nafasku bersamanya

Seluas awan disana,
menghimpun seribu harapan
Jika dapat ku capai maka sakti lah hamba..

Masih ada lagi cinta dihatiku
Utuh menanggung rindu
Setiaku hanya padamu
Cinta kita tak terbatas waktu
Andai kasih kita tak bisa bertahan
dan beku dalam kenangan
Dalam dada ada namamu
tak bisa hati melepaskanmu...

Seaggungnya cinta, antara kita berdua
Sekedar jalan yang tanpa harapan
Redhalah pada Novela Cinta kita
Cerita sedih yang sudah tertulis akhirnya

Masih ada lagi cinta dihatiku
Utuh menanggung rindu
Setiaku hanya padamu
Cinta kita tak terbatas waktu
Andai kasih kita tak bisa bertahan
dan beku dalam kenangan
Dalam dada ada namamu
tak bisa hati melepaskanmu...

tak bisa hati melepaskanmu...x3

Share:

11 Ulasan

  1. lagu yang menarik..lirik tu berkesan gaklah dihati..

    nie nak wat lagu filem Bagaikan Puteri ke?

    hehehe...rugi abg ramlee tak register sbg trademark ungkapan tu..hahah kalau tak.. leh dapat royalti tu...masyukkk

    BalasPadam
  2. dengar mcm org indon yang nyanyi...sebutan die......
    suare sume ok...tp harmoni mmg kurang...xtaula klu diorg mmg nak mcm tu....
    suare power jugaklah...tp muzik is too simple...lagipun melodi byk sgt...
    suppose to be boleh jadi menarik tp klu terlalu byk mnde yg same org akan jadi borink jugak dgr...
    tp overall ok lah...mungkin bukn untuk lgu ni...

    BalasPadam
  3. Lagu dia best..syahdu..tapi mungkin Ross kena repair skit untuk memantapkan lagi lagu ni..kl Abng RAM setuju boleh lah buat soundtrack Filem Bagaikan Puteri...Sue Onn, kl lagu ni meletop, fiza rasa Ross kena bagi Abg RAM share jugak lah..hehe

    BalasPadam
  4. ok...4 yr info,lagu ni hasil nukilan Ross berdasar novel dan real life story Ross...Ross cipta lagu ni berkebetulan dengan pertandingan cipta lagu kat sngpore iaitu "RENTAK SINGAPURA".....so, Ross menang tempat pertama....Alhamdulillah...bunyi dia seakan indo cz myb bahasa melayu sgpore more to bahasa baku+bahasa indo.....dan Ross akan cuba perbaiki lagi....thanks pada yg komen..dapat juga Ross perbaiki mana yg kurang....nti album dah kuar jgn lupa beli..hihihhiihii

    wow!! kalau dapat jadi soundtrack filem Bagaikan Puteri....ni Roaa kena belanja kita semua ni..hihihiii...

    abg RAM~terima kasih dan mintak 1 ari nti kita dapat minum coffee semeja di petang nan indah bersama Ross......(yg pasti Ross juga amat berbesar ati dapat jumpa abg RAM.....)

    terima kasih dan mintak lebih byk komen tentang perbaiki lagu ni agar lebih mantap dan lebih menusuk ke dalam jiwa sebagaimana Bagaikan Buteri....

    BalasPadam
  5. ala...camne nak dengar n nak muat turun lagu ni ye? aye cuba buat...tak bley pon..

    BalasPadam
  6. lagunya sudah didengar, lirik sudah dihayati, tapi mcm ada yg kurang sana dan sini, emmm mungkin perlu dibaiki sini dan sana dan mungkin intro lagu dan ending patut diakhiri dengan petikan gitar solo kot, itu cadangan saya yang mmg suka lagu yang banyak petikan gitar atau piano, pendapat yg lain bagaimana pula?

    BalasPadam
  7. salam....
    sape2 nak download lagu nie sebagai simpanan mp3 di handset leh lah lawat blog saye...

    BalasPadam
  8. wei nanti kena saman macam mana...hehhehee

    BalasPadam
  9. Tanpa Nama8/3/09 1:54 PTG

    Hi ni Ross Hehe Lagu ni untuk semua, jadi kalau nak muat-turun boleh lah. Jangan segan segan.. Kalau ada sudi yg dengar tu dah bagus tu

    BalasPadam
  10. salam..
    best lagu ni.. really like the intro.. tapi masa nak dekat ending tu macam panjang pulak muziknya before betul2 ending (yg ulang 3x tu).. anyway, overall is good. great job!!

    BalasPadam
  11. Bila la nk filem kan "Bagaikan Puteri" nih? rasa mcm nak propose kat KRU Studio je..heheheh.. aku obses ngn novel2 RAM..

    BalasPadam

Sila tinggalkan komen anda di sini.

Blog Widget by LinkWithin