Ahli RAMFC Minggu ini - Hikayat Amierul Hasananin

Profil ke lima menghiasi segmen kita hari Isnin ini ialah jejaka misteri yang kununnya berasal dari punggor. Jejaka ini antara kumbang yang menjadi peneman setia bunga-bunga di laman blog ramfc ini. Mari kita berkenalan dengan teruna yang mempunyai banyak gelaran di blog ini.



Jadi, siapa budak na'in masih jadi misteri lagi yang perlu diselesaikan oleh penyiasat muda Fyena juga dikenali sebagai budak comot sebab nak jadikan na'in suamikan?

Share:

36 Ulasan

  1. mysterious guy from tanah rencong. misteri betul la budak ni. haha. xpa kak illa, jgn lupa misi kita menjejak frodot ni, okey.

    BalasPadam
  2. emmm apa la maknanya kalau profile ni sekadar melepaskan batuk di tangga je. hijab blm terbuka lg.... bak kata abg ram, x berani utk menunjukkan hakikat mcm profile org lain.

    akim.........mari kita mulakan gerak gempur ek

    BalasPadam
  3. ngeh..ngeh..ngeh...
    masih berhijab lagik yek......

    wonder why.......

    BalasPadam
  4. alahai frodo..
    naper la ko antar profile gini.
    sunan konon, adam lah, mencari haryani lahh..
    nampak baju waner pink pastu mata jerk... x best arr..
    wat kak illa marah jerkk.
    frodo, frodo...

    naper la ko berhijab sgt, xder idung ke aper? (ikut org tua ckp)
    kuang kuang kuang

    BalasPadam
  5. mmmmmmmmmm..alahai frodo...hampeh tul..ko jadi sadin jelah cam nie..nak berkawan cam tak ikhlas je..suka ati ko lah asal bahagia sudah..

    BalasPadam
  6. sy nk bg komen... frodo nih... huehuehuehue~~.... sbb dia... hemo.. hemo.. hemo... sengal betol mamat nih.... BTW, yoroshiku ne... hehehe~~

    BalasPadam
  7. aku bkn nak ngutuk nain, tp mmg betul kata sueonn, nko nih cam tak ikhlas je nak kawan. aku bkn jgk nak memuji, tp tgk mata cam hensem je nain nih, mihihihihihi

    BalasPadam
  8. ceh..
    sunan konon.. muahahahha kelako la ko nie frodo..

    BalasPadam
  9. gaya playboy pun ada dr iras2 mata tu, miahahaha. frodot, ramai yg mgharapkan ko menyerlahkan diri. wah menyerlah kew? miahaha. gentle ke xni? hahaha.. ke feminin? mesti layan lagu angin bayu membawa diriku feminin terlebih2 ni. kahkahkah. gelak makmah super sapiens. roger.

    BalasPadam
  10. Salam buat yayang beta semua ...beta membawa salam & khabar “yippa yippa” dari seluruh marga tanah rencong. Sebelum beta memula bicara, beta merafak sembah mencemar duli memohon ampun dan maaf andai bicara beta nanti melukakan hati sesiapa jua terutama sekali "yayang2 maya" beta sekalian...

    Bukan beta tidak ikhlas dalam persahabatn bersama kalian semua. Beta pernah menjelaskan dengan "yayang pertama" beta ELLE ... bhw awal kedatangan beta ke dalam RAMFC ini sekadar memenuhi jemputan dari yayangku elle dari satu "darkevil’s blog" yg penuh kegelapan... dan Ratnaku^^Elle tlh dgn “bangganya” memperkenalkan ttg kehebatan penulis yg bernama RAM kepada beta ... dan bermula dari situ beta mula berjinak2 dengan karya beliau ... “jinak” kerrr ... Katanyaaaaaaaa ... muhahahhaha (gelak cute & lentok Nyi Burga Kelara)

    Beta ihklas seikhlas-ikhlasnya seperti ikhlasnya Luqman menerima segala ulah Adelia kepadanya, beta bersungguh, sesungguh-sungguhnya (betul kew gramr aku ni?) seperti mana bersungguhnya Luqman belajar menebar roti canai spiderman demi Adelia ... & beta redha dengan sepenuh hati seperti mana beta “sunan” redha tidak diberi kesempatan unntuk menikahi Haryani Beta ... Kerana Beta tau jodoh beta hanya untuk Ratna (walaupoon beta “meraung dijiwa” kerana x sempat menjadi suami Haryani barang sesaat... )

    Tapi beta tahu ader hikmah dsebaliknya ... kerana beta akan menemui wanita cun “catalina” d turkey nanti ..... mihiahiahiahiahaihiahiahia (gelak macho & miang sunan)

    Sedari dulu, hati kecil beta sudah mula berkata-kata ... saat beta sedar RAMFC bukanlah satu tempat yg beta boleh amalkan “touch&go” .... “layak ker beta berdiri disitu?”. Beta bukan penggemar buku, bukan ulat buku & bukan pembaca buku yang “tegar”. Beta “nakal” seperti yang yayang2 semua kenal ... Beta jarang duk umah tgok TV ... untuk bersama2 bcerita ttg drama atau yg berkaitan spt “puaka Nanyang Siang Pao” yg tx best tu! ... beta prnh cuba ... tapi beta x mampu & x akan boleh buat semua tu.

    Beta suka merempit & buat aksi corner baring.... Mulut beta pasti terkeluar pkataan “kasanova” & ganazz (muhehehhhee) .. tapi beta cuba tapis & jaga demi kalian yg “suci Murni” ... dlm “kejahatan manja” beta di RAMFC ... beta rasa rendah diri sebenarnya ..... Semoga mengerti ....


    (Mesti ummi aku sujud syukur if dia dgar haku buat ayat camni .... muhahahha)


    “RAMFC bukan lah ditubuhkan untuk setahun 2 .... andai ada jodoh yg panjang kita akan bertemu jua ....”


    Salam Sayang ... Selalu Untuk Selamanya

    - THE DEVIL BESIDE YOU: THE DARK SIDE OF ME -

    BalasPadam
  11. wah...wah...muka yg misteri...uie...nain...org punggor bahagian mana? kg yg mana? org punggor gak ni taw...haha...perh..mata...mcm gatal jew...hahaha...

    BalasPadam
  12. isu "keikhlasan berkawan" makin hangat nampaknye...
    ucapan "hueheuhue~~" utk comment frodo the hobbit... sengal~~

    BalasPadam
  13. miahaha.. frodot semakin panas punggung.. rilek frodot, mental mesti kuat.. aku tau, hati ko berbahagi sepuluh samada nk terus menghijabkan diri atau nk menjelmakan rupa sbg sorg sunan @ nyi. krisis identiti gamaknya bak cerita mandatori. miahahaha. kadg2 aku dh fikir yg pelik2, tp bak kata kak illa, sangka baik sangka baik sangka baik. sampai kapankan kitorg bleh bersgka baik ng ko nain, miahahaha.. dan sampai nanti, kitakan bertemu lg ke? kah kah kah..

    BalasPadam
  14. salam frodo@rabbit@budak gua@RAM***RAM......huhuhu....wei rabbit...apsal profile ko byk plak org komen hah?haha...sunan la tu...satu lagi...kak elle, bila masa plak fyena jadi penyiasat muda..haha...x da nak jadikan rabbit ni jd suami :p....

    BalasPadam
  15. kak elle........jangan la bagitau kat semua org fyena budak comot....malu r ngn abg RAM...nanti dia tny soalan lagi...sudah mandi sudah makan ahahahaha....malu lew....nanti korg tgk time profile fyena kuar ek...tp lama lagi rasanya...

    BalasPadam
  16. miahaha, baru 2nd day dh 15komen. memg artis vogue la ko nain. miahahaha.. kak mia sara pun xleh nk lawan. kah kah kah. xleh tahan aku tgk baju pink ko ni. mcm nk katok ng kayu hoki kak sue onn jek. hikhikhik.

    BalasPadam
  17. lu memang hebat lo Nain, ada byk peminat lu bg komen mantap tak kurang jgk yg merapu (ada ka?), lu mental mesti kuat lo, bak kata akimsensei. manyak betul lo, kwn kena ikhlas seikhlas-ikhlasnya, itu pasal klu lu berani aaa lu kasi tunjuk gambar mari kitorang tgk lu macho ke tidak, berani ka tadak berani?

    BalasPadam
  18. sian ko frodoo..
    nasiblah, yg ko x bukak hijab lagi sapa suruhh.. kan dah jadik isuuu..
    janji ko bahgia la yerrr..

    BalasPadam
  19. apo2 aje le.. frodo asal ko bahagia..
    ermm..(muka seposen)

    BalasPadam
  20. Terang bulan mengali ubi,
    ubi dikali berkarung2,
    Tuan diawan saya dibumi,
    kirimlah surat dimulut burung ...

    Kiri jalan kananpun jalan,
    di antaranya pokok mengkudu,
    kirim jangan pesan pun jangan,
    sama2lah menaggung rindu ...

    Laju-laju kapalku laju,
    laju sampai ke pulau melaka,
    lupa ombak lupakan perahu,
    tapi jgn lupakan hamba ...

    Bertaburan penuh bintang dilangit,
    bintang bersimpuh ditepi para,
    santaplah puan pinang digigit,
    kapur dibancuh dengan air mata ...

    Pisau raut hilang dirimba,
    pakaian anak raja di Judah,
    karam dlaut boleh ditimba,
    karam dihati bilakah sudah ...

    Buah berangan masaknya merah,
    buah setandan didalam perahu,
    luka dtangan nmpk brdarah,
    luka dihati siapakh yg tahu?

    Tak usah kertas membiru,
    kertas putih saya suratkan,
    tak usah hati yg rindu,
    hati yg kasih saya tutrutkan ...

    (pantun ni beta tujukan buat semua pendudk tanah rencong yang begitu mengasihi beta ... (walaupooon). Pantun ni beta kopi and pasta dari internet n credit beta tujukan wat pembuat pantun2 ni ... muhehehhe)


    p/s: muhehehhe (gelak keji beragas) beta saja letak komen lebey dengan pantun-mantun ni, nak giler kuasa sket ...

    pantun sedey2 ni sbgai tanda perpisahan ... mana tau beta berpusara di udara dalam perjalanan pulang beta dari onymoon dgn mini baru "pramugari" beta dr Labuan ni... kpd isteri beta Tok T "Elle" ... jangan ditangisi pernikahan beta ini .... masihkah yayang ingat kata2 beta 1st nite dedulooo?

    "Abang tidak berani berjanji yang abang akan mampu mencintai dirimu seorang sajer seumur hidup abang ini, tapi abang berani berjanji yang abang akan menyayangi & menjaga dirimu sepanjang hayat abang ..."

    (muhehhehehe ... hint awal nak tawen lebey sebenarnya ... ngeeee)

    Salam Keikhlasan
    - KAMBEN' PANGGANG PAPA WEB
    @ DATUK^K^MACHO -

    BalasPadam
  21. hmm... sesangat lew "brtabah atey" insan yg melayan frodo the hobbit nih... kehkehkeh... patutlah byk komen... komen sendiri je dh cm karangan la pilot^garuda... muahahaha~~

    akhir skali, hmbo nk brtany tuan hmbo frodo the hobbit, apakah tuan hmbo mengalami "short circuit" di minda atau "konflik identiti" gamaknye bak kata akimsensei... hemo.. hemo.. hemo..

    hmbo bukan nyew apew, "sbg manusia aku syg pd mu" [copy&paste dr k. illa].... huehuehue~~

    BalasPadam
  22. kak kah kah, gelak jahat makmah. frodot2, xpelah, biar je kitorg tertanya2 psl ko ari ni. ye la, ko hari ni jadi frodot, esok jd kuberaim, lusa jd saipudin, tulat jadi djailuh, isnin jd adik abg ramlee, selasa jd datuk k, rabu jadi pak abu, khamis jd budak hamis, jumaat jd pak saad, sabtu jadi hantu, ahad? jgn la jd mayat. miahaha, ko ng ayat berpusara di udara tu xpernah nk berpisah ek? jgn meminta2, kang dimakbulkan tambah dgn doa2 kitorg kt sini ni (kadg2 terasa dizalimi secara indirect). lantak ko la frodot. apa nk jadi2 la. memg ko artist of the week la, baru rabu dah 21komen. miahahahaha. TAHNIAH.

    BalasPadam
  23. dah..
    berpantun pulak si atok ni..
    adeh..(ketuk kpala.. pening..)

    BalasPadam
  24. miahaha.. bestnye layan puaka niyang rapik 2nd episod ni.. amin meninggal laaa...

    BalasPadam
  25. tak tau nak komen ape...tapi nak komen gak...huhuhu

    p/s...dia nie...mamat kat front cover hijab sang pencinta ke???

    BalasPadam
  26. Fatin ....

    yes, betalah mamat kat front cover Hijab Sang Pencinta tu ... tapi skank ni agik ensem lah ... muhahhahaha.

    p/s: thanks 4 ur comment dlm blog aku. ngeeeee. ni, dah berpunya belum? kui kui kui ... kalau lum, nak x jadik mini aku yg ke-6 ngeeeeeeee

    hmmm ... takat ni,ader 3 mini aku yg ader nama "f - fyna, fecca & fatin" muhahahhahha


    Salam Keihklasan
    -FRODO & 3F (My yayang)

    BalasPadam
  27. (SAJAK NI BETA AMBIL DARI BLOG AKIMOOOT .... SINCE, SAJAK NI SEMACAM DITUJUKAN KHAS TUK BETA OLEH KENDA BETA AKIIMOTT ... BETA DENGAN SUKA SUKI NYA LETAK KAT SINI ... MUHAHHAHAH (GELAK KEJI SUNAN)

    (http://tintabicaraseorangaku.blogspot.com)

    Thursday, November 13


    MENTARIkah aku atau sebatang MANCIS cuma? miahahaha..
    Time membelek2 email TM, dpt lak emel ni, forwarded by is. Muahahaha, sesuai untuk FRODOT yg ada hati nk pasg 4; Haryani, Ratna, Oshott n Sab. Miahahaha, ambik kau.. dan peringatan untuk diriku jua. Semoga bermanfaat buat semua.

    PUISI

    Isteriku ,
    jika engkau bumi,
    akulah matahari.
    Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku..
    Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu penuh riak gelombang.
    Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa
    akan silauan ku.
    Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi,
    malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.

    Lalu......
    Relakanlah aku menyinari planet lain,
    menyampaikan faedah adanya aku,
    kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet
    lain...

    *** Balasan Puisi sang isteri***

    Suamiku,
    andai kau memang mentari,
    sang surya yang memberi cahaya,
    aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet yang
    telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahayamu
    dan....

    akupun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu...

    AKAN TETAPIIIIIIII. .
    Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja,
    jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
    Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.
    Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
    di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti...
    Cuba lihat siapa dirimu...
    MATAHARI atau lilin ?
    atau jangan-jangan
    cuma mancis saja!!!!!
    please lah....!!!
    jangan la nak berangan!!

    p/s: Miahahaha, think twice okai, Frod? gelak keji Nyi Burga.. Jgn lupa temujanji dgn tv3 tonite, Puaka Niyang Rapik.. Muahahahaha ;)

    ----------------------------------

    Jawapan Beta :-

    Isteriku ….
    Jangan ditangisi hasrat beta …
    Jangan dilekehkan tujuan murni beta …
    Menyinari planet lain juga satu Jihad kejalan-NYA (Jihad kerrr …. Mihiahiahia)
    Andai dikau berasa beta sekadar mancis …. Maka itulah beta pada matamu …
    Tapi, jangan lupa …..
    Mungkin planet lain melihat beta sebagai suria supernova tahap gaban!
    Muhahhahahahaha ….

    Isteriku ….
    Jangan lupa pada kata2 kanda
    lewat malam pertama kita dahulu (kih kih kih)
    Beta telah merafak kata menyusun bahasa,
    Menurut adat resam berteras agama …
    Beta bisikkan ketelinga mu wahai isteri tercinta …

    “Abang tidak berani berjanji yang abang akan mampu mencintai dirimu seorang sahaja seumur hidup abang ini. Tetapi abang berani berjanji yang abang akan menyayangi dan menjagai dirimu sepanjang hayat abang dan .... di akhirat ... Insyaallah”

    Beta masih ingat pada kenangan itu ....
    Manis sekali (mihiahiaiahia .... yyippa yippa yippa ... sensor)
    Kala itu dinda hanya tersenyum dan mengangguk ...
    Isyarat mengiakan ikrar janji beta ....

    Namun kini,
    Tatkala beta meminta keizinan mencurah cahaya di planet lain ...
    Mengapa dinda persoalkan ketulusan hati beta untuk mencurah kasih pada debunga di sana? (muhahahahhahaha < --- gelak keji nan suci tahap tenggiling manggala)

    Di mana silapnya?
    Mengapa kini dipersoalkan hasrat murni beta
    Tidakkah dinda mahu memegang payung emas d syurga? (muhehehehhehe)

    Lagipooooon (sambil senyum2 kambennn’)
    Abngkan masih mampu ….
    Ngeh ngeh ngeh ngeh
    muhahahhaa .. muhehehehhe … mihiahiahihaiha)



    (mihiahiahiahiahiaia …. Oiii akimotttt, ko dah baca jawapan beta?!!!!! Muhahahahha …)

    p/s: haram aku nak tengok puaka nanyang siang pao tu lagik!!! Amin?? Sapa amin?? Anak tok ketua tu kew?? Kerr anak pak imam?? Muhahhaha … ko layan jer lah … x dernya aku nak layan lagik ….


    Hayatilah pesan beta ini ... dapat dijadikan pedoman .... huhuhuhuhu. hidup poligami!!!!!!

    13 November, 2008 23:20

    Salam Keihlasan
    -HUBBY MIA SARA-

    BalasPadam
  28. hehehe...
    yang ke-6 xnak r...tapi yg ke-last boleh r...
    hehehehe

    BalasPadam
  29. perghhh na'in aka frodo-the-king-of-hobbits [nih je yg layak disandang ketika mggunakn istilah "beta"].... x tahan tuh "naek buai hayun sendiri"... ngaku mamat cover HSP tuh.... kehkehkeh~~

    to fatin, jgnlah trpedaya dgn "janji2 manis" yg ditaburkn oleh king-of-hobbits tuh... ngehngehngeh...

    to "hubby-mia-sara", "yayang fecca" xkesah klu king-of-hobbits mahu bermonopoli... silap2... brpoligami... huahuahua~~... nk amik mini ke-6... ke-10... infiniti pn xpew... huahuahua~~
    nnt "yayang fecca" watkn "list-mini2-frodo"... tp utk above top-10-mini2 frodo, "yayang fecca" akan consider sbg "dayang2" je lah... jenuh nk wat "list"... muahahahaha~~

    BalasPadam
  30. podot.. ko ni memang macam2 lah..
    ade jek idea ko eh.. tapi takpe.. aku dah keje kan ko ngan papa web.. huhuhu.. kene ikat kaki kat pokok.. dah tu kene semut api..
    toing,toing,toing,... tabik springgg...

    nizah85

    BalasPadam
  31. saya di sini kerana terpaksa...

    ni semua podot punya pasal la ni!!!

    macam yg disuruh,dtg sini cuma nak ucap hai!!!

    "saya yg menurut perintah"

    BalasPadam
  32. hahaha ..
    pandai tol sabiah bagik komen...
    buat rakan2 semua..
    saya pun di suruh meninggalkan komen disini..
    podot yang suruh!!!
    sabiah..
    kite serupa..
    podot>>...
    tabik...

    BalasPadam
  33. muhahahhaha ... korank kan mini2 beta ... so kena ikut cakap hubby korank ! nway ... thanks .... muhhahhahahahha

    BalasPadam
  34. frodot, zaman ko jadik artist dh abis okai.. this week, turn kak teja.. jom ramai2 gosip artis baru this week.. miahahaha..

    BalasPadam
  35. kehadapan "kekanda amierul hasanain fuhaira"...
    tujuan "yayang fecca" mberi comment hanyalah sekadar memenuhi "undangan" frodo-the-king-of-hobbits... [mencukupkn bil-35 gamak nyew].... sekira nyew "yayang fecca" tidak memenuhi undangan ini, "yayang fecca" khuatir andai kira nyew, frodo "hilang semangat" bg meneruskn perjuangan "kekanda" utk "bertapa di bawah pepohon sakura"... "utk mncari tao aii" & mencari "ketenangan di jiwa".... kata nyew... huahuahua~~ di nippon, negara matahari terbit.... ngehngehngeh~~

    alang2 bkerja/belajar di cna, "yayang fecca" turut m'benarkn andai kira nyew "kekanda" ingin menambah bilangan "mini2 yg kawaii~~"...hoh0hoh0~~

    utk itu, "yayang fecca" sediakn sebuah doa yg buley "kekanda" bg kt "mini2 kekanda" yg len [madu 1-4]... agar "kekanda" dpt "brmonopoli" silap2...."brpoligami" dgn jaya nyew.... muahahaha~~ layan~~

    "Ya Allah bagi Mu segala kepujian dan kesyukuran sebagaimana layak untuk Mu dengan kebesaran kekuasaanMu dan kemulian wajahMu dan ketinggian kemulianMu yang bilamana Engkau menjadikan dia sebagai suamiku.

    Ya Allah Engkau jadikanlah dia penyejuk mataku dan pembantu untuk aku mentaati Mu

    Ya Allah Engkau jadikanlah aku sebagai penenang untuknya dan penasihat yang diberkati

    Ya Allah Engkau kasihkan aku kepadanya dan kasihkanya kepada aku

    Dan rezekikan kami zuriat yang soleh yang menjadi kebaikan kepada agama dan dunia

    Ya Allah jadikan antara kami berdua sebagimana antara Ali dan Fatimah

    Ya Allah satukan hatiku dengan hati-hati ahli keluarganya dengan rahmatMu Wahai Yang Maha Pemurah

    Ya Allah tutupilah keburukanku padanya dan tutupilah keburukannya kepada ku

    Dan perlihatkanlah kepadaku kebaikannya dan redhakan aku apa yang telah Kamu beri kepadaku dan berkati aku padanya

    Ya Allah permudahkanlah ia bagi ku dan permudahkan urusanku bersamanya dan jauhikanlah aku keburukannya

    Jadikanlah aku berpuashati dengannya dan dia berpuashati denganku

    Ya Allah jadikanlah aku dimatanya hebat dan jadikanlah ia dimataku kecil

    Ya Allah bukakanlah antaraku dan suamiku dan ahli keluarganya sesungguhnya Engkau sebaik-baik pembuka

    Ya Allaha yang menghimpunkan manusia pada hari Kiamat, himpunkan aku dan suamiku dalam kebaikan

    Ya Allah Engkau jadikan aku sebagaimana yang ia sayangi dan jadikan ia sebagaimana yang aku sayangi dan jadikan kami sebagaimana yang Engkau sayangi

    Ya Allah Engkau jadikan hati suamiku tergantung kepadaMu dan kemudian tergantung kepada rasulMu dan kemudian kepadaku

    Ya Allah Engkaulah yang menguruskan kenikmatan dan kelazatan dalam kesusahanku,

    Jadikanlah kegarangannya terhadapku suatu kesejukan dan keselamatan sebagaimana engkau jadikan api ke atas nabi Ibrahim suatu kesejukan dan keselamatan

    Ya Allah berikanlah petunjuk kepadanya sebagaimana yang Engkau kehendaki dan redha

    Ya Allah Engkau yakinkanlah hatiku bahawa sesungguhnya aku tidak akan dicelakai dan Engkau sentiasa bersamaku

    Ya Allah perkenankanlah

    Ya Allah perkenankanlah

    Ya Allah perkenankanlah"...

    p/s: nih memang doa tau frodo... "yayang fecca" copy & paste jek...

    "semoga ketemui "kehilangan" yg dicari"....

    -sabar & ikhlas itu islam [quoted dr abg RAM]-
    "yayang fecca"

    ngeehhh~~

    BalasPadam
  36. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Sila tinggalkan komen anda di sini.

Blog Widget by LinkWithin